Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, παράδειγμα για τα σημερινά παιδιά της ειρήνης | Του Στάθη Καγιαλέ

Θα μπορούσε κανείς να καλύψει με χίλιες δικαιολογίες ένα μικρό παιδί που θα μιλούσε: «Παιδιά είναι, δεν ξέρουν», «τί μπορεί να καταλάβει ένα νήπιο;», «φοβήθηκαν τα καημένα», κ.λπ. Στην περίπτωση, όμως, της Βαγγελίτσας, της Μαριώς και του Στελάκη, τρία μικρά παιδιά, πλήρωσαν με τη ζωή τους γιατί δεν μίλησαν… Δεν πρόδωσαν τον πατέρα τους. Και κανείς δεν θα απαιτούσε να το κάνουν, ούτε θα τα κατηγορούσε αν μιλούσαν.
  • Αντίθετα ο κάθε γονιός θα προτιμούσε να ανταλλάξει με το θάνατό του τη ζωή τους.
Αυτά, τα 3 βλαστάρια, μαρτύρησαν για το γονιό, τη γενιά, τα ιδανικά τους, σαν μεγάλοι, γενναίοι ενήλικες Χριστιανοί και ήρωες… Στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, στο Μετόχι της Αργουλίδας. Βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς, γιατί αρνήθηκαν να δείξουν που κρυβόταν ο πατέρας τους.
Σήμερα η Ευαγγελίτσα θα ήταν 79 ετών, η Μαριώ 82 και ο Στελάκης 85… Θα είχαν παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα και μια ολόκληρη ζωή, αυτή που θυσίασαν πριν να προλάβουν να τη γνωρίσουν, γεμάτη από αναμνήσεις.
  • Τιμή και δόξα στην Ευαγγελία, τη Μαρία και το Στυλιανό, τα τρία καμάρια του Γιώργου Βερβελάκη από το Κεφαλοβρύσι της Βιάννου στην Κρήτη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα