Τα Νέα μας

Επανεμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση της Κούβας

Η τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε χθες εικόνες του Φιντέλ Κάστρο να συζητά για αρκετές ώρες με ειδικούς στην παρασκευή τυριών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Παρασκευή σε ένα κρατικό εργαστήριο.
Ζωηρός, κάνοντας έντονες χειρονομίες, ο 88χρονος πρώην πρόεδρος της Κούβας βιντεοσκοπήθηκε να συζητά επί μακρόν με τους ειδικούς σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Βιομηχανίας Τροφίμων. "Ο Φιντέλ είχε μια μακρά συνομιλία για πάνω από τέσσερις ώρες με 19 ειδικούς στην παρασκευή τυριού που συμμετείχαν σε έναν κύκλο σεμιναρίων" στο Γκουατάο, κοντά στην Αβάνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Κούβας χθες. Φορώντας ένα ανοιχτόχρωμο ελαφρύ μπουφάν πάνω από ένα καρό πουκάμισο, ο Κάστρο συζήτησε με τους ειδικούς για "τα προβλήματα που επηρεάζουν την διατροφή του πληθυσμού, όπως η κλιματική αλλαγή και οι συχνοί πόλεμοι", ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ της Κούβας.
Ο Κάστρο, ο οποίος έχει πάθος όσον αφορά την παρασκευή τυριών από τη δεκαετία του 1960, κατά τους βιογράφους του, έδειξε ενδιαφέρον για "τα επίπεδα της παραγωγής και την ποιότητα (...) των τυριών της χώρας", σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Ο Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε την εξουσία το 2006 λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε στον αδελφό του Ραούλ.
Λόγω της μυστικότητας που τηρείται για την κατάσταση της υγείας του, οι εμφανίσεις του προσελκύουν την προσοχή του διεθνούς Τύπου. Η προηγούμενη φορά που είχαν μεταδοθεί τηλεοπτικά πλάνα στα οποία εικονιζόταν ο Κάστρο ήταν την 21η Μαΐου, όταν είχε δεχθεί στο σπίτι του τον Σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς. Μερικές ημέρες νωρίτερα, είχαν δημοσιευθεί στον Τύπο φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates