Τα Νέα μας

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό.

Όλα τα παιδιά έχουν ταλέντα και κλίσεις, τα οποία αναπτύσσουν τάχιστα. Υπάρχουν όμως κάποια που είναι χαρισματικά και υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να διαπιστώσετε αν ανήκει σε αυτή την κατηγορία!
  • Τα πρώτα κριτήρια έχουν να κάνουν με τις βασικές δεξιότητες. Αν για παράδειγμα μάθει να περπατάει, να μιλάει, να διαβάζει ή να γράφει νωρίτερα από το μέσο όρο, τότε ίσως πρόκειται για χαρισματικό παιδί.
  • Αν ο αυτοέλεγχος που δείχνει είναι ασυνήθιστος για την ηλικία του.
  • Αν η μνήμη του είναι εξαιρετική, σε βαθμό να θυμάται λεπτομερή γεγονότα που έχουν συμβεί πριν καιρό.
  • Αν έχει ανεπτυγμένο το «μικρόβιο» της αναζήτησης και της εξερεύνησης ή κάνει σπάνιες ερωτήσεις στην προσπάθειά του να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του.
  • Αν μπορεί να μείνει συγκεντρωμένο για αρκετή ώρα σε μια ασχολία, σε αντίθεση με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του που χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους.
  • Αν είναι το «πρώτο βιολί» στην παρέα του. Μόνο τα χαρισματικά παιδιά μπορούν να είναι ηγετικά και κάτι παραπάνω από απαραίτητα για τους φίλους τους.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενδείξεις που μπορούν να χτυπήσουν το καμπανάκι ότι ίσως έχετε χαρισματικό παιδί. Με μία σημαντική υποσημείωση όμως. Για να βεβαιωθείτε ότι ισχύει, θα πρέπει να το διαπιστώσετε με την πάροδο του χρόνου ή, ακόμα καλύτερα, με γνώμη από ειδικό.http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates