Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι των πιάτων.

Το  σφουγγάρι το πιάτων έρχεται καθημερινά σε επαφή με κάθε είδους υπολείμματα από τα γεύματα της ημέρας αλλά και με διάφορες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας.

Έτσι, παρ' όλο που το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με σαπούνι ή άλλα καθαριστικά, συσσωρεύονται σε αυτό εκατομμύρια μικροοργανισμοί.

Κάθε πότε πρέπει να πετάμε το σφουγγαράκι και να το αντικαθιστούμε με ένα καινούργιο;

Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπλάκχερστ, τεχνικό διευθυντή της Minky, εταιρία που προμηθεύει καθαριστικά προϊόντα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, όσο ισχυρά καθαριστικά κι αν επιλέξουμε για την κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σφουγγαράκι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαπλωθούν βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε απόλυτη καθαριότητα.


Το νωπό σφουγγαράκι των πιάτων είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. 

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι ένα σφουγγαράκι μπορεί να κουβαλά έως και 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά.

Για να διατηρήσετε την κουζίνα και τα πιάτα σας απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς, ο Μπλάκχερστ προτείνει να πετάτε το σφουγγαράκι κάθε εβδομάδα και να το αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο.

Στο μεταξύ, δεν πρέπει να αφήνετε το σφουγγαράκι μέσα στο νεροχύτη. Πρέπει να το στραγγίζετε καλά και να το τοποθετείτε σε κάποια καθαρή επιφάνεια που να μπορεί να στεγνώνει εντελώς.

http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα