Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πώς να βοηθήσετε τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας παρουσιάζει μικρή καθυστέρηση στη γλωσσική του ανάπτυξη, μπορείτε να λειτουργήσετε υποβοηθητικά με συγκεκριμένους τρόπους.
  • Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι χρησιμοποιεί λίγες λέξεις. Επιδιώξτε να του απευθύνετε συχνά το λόγο, αφού και είναι σημαντικό να σας ακούει, ενώ αντιλαμβάνεται αρκετά από αυτά που λέτε.
  • Είναι καλό να του διαβάζετε βιβλία συστηματικά, προκειμένου να αρχίσει να εξοικειώνεται με καινούριες λέξεις. Ακόμα καλύτερα, δείξτε του κάποιες λέξεις που θεωρείτε ότι μπορεί να εντάξει στο ρεπερτόριό του άμεσα.
  • Με την επανάληψη λέξεων και φράσεων, είναι πιθανό να εντυπωθούν στο παιδί και με τον καιρό να αρχίσει να τις χρησιμοποιεί.
  • Ορισμένα από τα διαδεδομένα παιδικά τραγουδάκια που επαναλαμβάνουν περιοδικά κάποιες λέξεις, παίζουν σημαντικό ρόλο στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο κάθε μέρα και τραγουδήστε μαζί του.
  • Όσο πιο πολύ κοινωνικό είναι το παιδί, τόσο το καλύτερο. Με την έννοια ότι επικοινωνεί λεκτικά με άλλα παιδάκια και ευεργετείται από τη συγκεκριμένη αλληλεπίδραση. Φροντίστε λοιπόν, κατά το δυνατόν, να συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες με συνομηλίκους του.
  • Επισκεφθείτε μουσεία και ζωολογικούς κήπους για να μάθει τα ονόματα καινούριων αντικειμένων και ζώων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, να του δείχνετε και να του λέτε πώς λένε τι και όταν γυρίσετε σπίτι να κάνετε ερωτήσεις για να διαπιστώσετε αν κατέγραψε στο μυαλό του τις νέες λέξεις.

Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει μεγάλη καθυστέρηση στην ομιλία ή αντιμετωπίζει άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα στο λόγο, καταφύγετε στη βοήθεια ειδικού. Οι παραπάνω συμβουλές είναι για να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο ενός παιδιού, του οποίου η γλωσσική ανάπτυξη εξελίσσεται σχεδόν κανονικά.


http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα