Τα Νέα μας

Σε καταυλισμό μεταναστών μετατράπηκε η Ομόνοια.

Μία απίστευτη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι οι Αθηναίοι το πρωί της Πέμπτης. Η πλατεία Ομονοίας μετατράπηκε σε καταυλισμό μια και μία ομάδα παράτυπων μεταναστών που έφτασε από την Μυτιλήνη έστησε αντίσκηνα και κατέλυσε εκεί.

Πρόκειται για 200 Σύριους οι οποίοι είχαν μεταβεί στο νησί του Αιγαίου στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα τους. Από τη Λέσβο βρέθηκαν στον Πειραιά και από εκεί στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, όπου και κατέλυσαν.

Οι εικόνες λυπηρές, θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις και αποδεικνύουν την έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανήμπορη πλέον απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα που όλο και γιγαντώνεται.

Οικογένειες ολόκληρες, με τα όποια υπάρχοντα έχουν στη κατοχή τους, προσπαθούν να ξεκουραστούν μετά το πολύωρο ταξίδι. Όσοι είναι τυχεροί στήνουν σκηνές και κοιμούνται μέσα σε αυτές, ενώ όλοι υπόλοιποι παραμένουν έκθετοι. Μωρά που κλαίνε και μικρά που παιδιά βρίσκονται ξαπλωμένα στο έδαφος, κάτω από τον ζεστό ήλιο σε εντελώς ακατάλληλες για αυτά συνθήκες.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν οι εκατοντάδες Σύριοι θα μεταφερθούν κάπου αλλού.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates