Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Σε καταυλισμό μεταναστών μετατράπηκε η Ομόνοια.

Μία απίστευτη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι οι Αθηναίοι το πρωί της Πέμπτης. Η πλατεία Ομονοίας μετατράπηκε σε καταυλισμό μια και μία ομάδα παράτυπων μεταναστών που έφτασε από την Μυτιλήνη έστησε αντίσκηνα και κατέλυσε εκεί.

Πρόκειται για 200 Σύριους οι οποίοι είχαν μεταβεί στο νησί του Αιγαίου στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα τους. Από τη Λέσβο βρέθηκαν στον Πειραιά και από εκεί στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, όπου και κατέλυσαν.

Οι εικόνες λυπηρές, θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις και αποδεικνύουν την έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανήμπορη πλέον απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα που όλο και γιγαντώνεται.

Οικογένειες ολόκληρες, με τα όποια υπάρχοντα έχουν στη κατοχή τους, προσπαθούν να ξεκουραστούν μετά το πολύωρο ταξίδι. Όσοι είναι τυχεροί στήνουν σκηνές και κοιμούνται μέσα σε αυτές, ενώ όλοι υπόλοιποι παραμένουν έκθετοι. Μωρά που κλαίνε και μικρά που παιδιά βρίσκονται ξαπλωμένα στο έδαφος, κάτω από τον ζεστό ήλιο σε εντελώς ακατάλληλες για αυτά συνθήκες.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν οι εκατοντάδες Σύριοι θα μεταφερθούν κάπου αλλού.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα