Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πλεονεκτήματα νέας κυτταρολογικής εξέτασης για ασθενείς με προκαρκινικές αλλοιώσεις

Η κλινική αξία της κυτταρολογικής εξέτασης CINtec® PLUS της Roche επιβεβαιώνεται για γυναίκες με παθολογικά αποτελέσματα στον κυτταρολογικό προσυμπτωματικό έλεγχο τραχήλου της μήτρας.
Η Ventana Medical Systems, Inc. (Ventana), μέλος του ομίλου Roche, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημοσίευση νεότερων αποτελεσμάτων από τη μελέτη Primary ASC-US LSIL Marker Study (PALMS) στο τεύχος του περιοδικού Cancer Cytopathology αυτού του μήνα.
Η μελέτη PALMS, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 27.000 γυναίκες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, αποσκοπούσε στην αξιολόγηση των διαγνωστικών επιδόσεων της εξέτασης CINtec® PLUS ως προς την ανίχνευση προκαρκινικής τραχηλικής νόσου σε σύγκριση με την εξέταση HPV και με πιο παραδοσιακές μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως η κυτταρολογική εξέταση Παπανικολάου. 
Αυτή η πρόσφατη δημοσίευση, που βασίζεται στα αποτελέσματα της μελέτης PALMS, περιγράφει τη σύγκριση της κυτταρολογικής εξέτασης CINtec® PLUS με την εξέταση ανίχνευσης του DNA υψηλού κινδύνου τύπων του ιού HPV ως εξέταση διαλογής ή ως επακόλουθη μέθοδο προσυμπτωματικού ελέγχου για γυναίκες με ήπια παθολογικά αποτελέσματα στην κυτταρολογική εξέταση Παπανικολάου.
Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι η κυτταρολογική εξέταση CINtec® PLUS παρουσιάζει σημαντικά υψηλότερη ειδικότητα και μεγαλύτερη συνολική αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με την εξέταση HC2 HPV ως προς την αναγνώριση των γυναικών με προκαρκινικές αλλοιώσεις.
Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εάν η κυτταρολογική εξέταση CINtec® PLUS εφαρμοστεί ως εξέταση διαλογής στο πλαίσιο ενός προγράμματος κυτταρολογικού προσυμπτωματικού ελέγχου, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της υπερθεραπείας των γυναικών που εξετάζονται για την παρουσία τραχηλικής νόσου. 
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας  
Κάθε χρόνο, διαγιγνώσκονται πάνω από 500.000 νέα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε όλον τον κόσμο και το μέσο ποσοστό επιβίωσης στα 5 έτη είναι μόλις 50% περίπου. Οι λοιμώξεις από τον ιό HPV είναι συχνές και ευθύνονται για όλα σχεδόν τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου, αλλά μόνον οι γυναίκες με εμμένουσα λοίμωξη HPV και οι γυναίκες που έχουν αναπτύξει προκαρκινική τραχηλική νόσο υψηλού βαθμού θα πρέπει να λαμβάνουν θεραπεία.
Η κυτταρολογική εξέταση CINtec® PLUS αναπτύχθηκε με σκοπό να βοηθήσει στην αναγνώριση της υποκατηγορίας των ασθενών με υποκείμενη ενεργή λοίμωξη HPV που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, και στη διάκρισή τους από τις γυναίκες με παροδική κυρίως λοίμωξη. http://www.sofokleousin.gr/medsin/index.1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα