Τα Νέα μας

Δεν έχει τέλος η έφοδος των πολιτών στα σούπερ μάρκετ -Αδειάζουν τα ράφια σε χρόνο ρεκόρ.

Ο πανικός που έχει προκαλέσει στους πολίτες η απόφαση για δημοψήφισμα αποτυπώνεται και στην εικόνα των σούπερ μάρκετ.
 
Και ενώ η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει στον κόσμο τι επιπτώσεις θα έχει ένα ενδεχόμενο «όχι» οι καταναλωτές τρέχουν να αγοράσουν προϊόντα προκειμένου να τα αποθηκεύσουν στο σπίτι τους, ώστε αν δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά, εκείνοι να έχουν προμήθειες.
 
Αδειάζουν τα ράφια, στα ύψη οι πωλήσεις, ελεγχόμενη η κατάσταση
 
Παρά τις... εφόδους των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ και τις εικόνες με τα άδεια ράφια να κυκλοφορούν στα social media, στελέχη της αγοράς είναι απολύτως καθησυχαστικά. Η τροφοδοσία σε τρόφιμα, βασικά είδη νοικοκυριού και προσωπικής φροντίδας εξακολουθεί να γίνεται ομαλά, καθώς υπάρχουν επαρκή αποθέματα.  
 
Και χθες, πάντως, η κίνηση στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ήταν πολύ αυξημένη με ανθρώπους της αγοράς να μιλούν για αύξηση στις πωλήσεις που κυμαινόταν από 65% έως και 67%. Ενδεικτικό του πανικού που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα είναι πως την Δευτέρα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, λάδι, κονσέρβες και όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα. 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε υψηλόβαθμο στέλεχος κορυφαίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο iefimerida.gr, ότι στα συγκεκριμένα είδη οι πωλήσεις ήταν σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με την περσινή χρονιά (την αντίστοιχη ημερομηνία). Μάλιστα το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ οι αυξήσεις στις πωλήσεις κινήθηκαν από 33% έως 37%. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι μιλούσαν ακόμα και για πωλήσεις που θύμιζαν ημέρες Χριστουγέννων.
 
Στέλεχος από άλλη κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, υποστήριξε πως η κίνηση είναι περισσότερο αυξημένη στα καταστήματα που βρίσκονται στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας. Ωστόσο τόνισε πως η εταιρεία βρίσκεται σε στάση αναμονής και ετοιμότητας για να περάσει σε plan B. 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως έχουν παγώσει όλες οι εργασίες επέκτασης ή ανακαίνισης καταστημάτων, καθώς και όλα τα πρότζεκτ που ήταν σε εξέλιξη, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

http://www.iefimerida.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates