Τα Νέα μας

Όταν το παιδί ξεκινάει να τρώει μόνο του.

Στην προσπάθειά του να μάθει σωστά τη συγκεκριμένη βασική δεξιότητα, το παιδί χρειάζεται βοήθεια!
  • Το παιδί έχει τη δυνατότητα να πιάνει το κουτάλι περίπου στους 8-9 μήνες, όμως δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να φάει χωρίς βοήθεια πριν τα 2 χρόνια ζωής.
  • Βρείτε από κοινού κουτάλι με λαβή που να βολεύει το παιδί. Όσον αφορά το είδος των ενδεδειγμένων τροφών, αυτές είναι το γιαούρτι, η κρέμα, το τυρί και οι πένες. 
  • Βεβαιωθείτε ότι το καρεκλάκι του είναι κοντά στο τραπέζι, ότι έχει σωστή στάση σώματος και το φαγητό είναι στη σωστή απόσταση από το παιδί.
  • Μην πιέσετε και μην αγχώσετε το παιδί να μάθει να τρώει μόνο του. Να είσαστε προετοιμασμένοι ότι και λάθη θα κάνει και θα του πέσει αρκετές φορές το φαγητό από το κουτάλι, πριν φτάσει στο στοματάκι του. Θα βοηθούσε να του κατευθύνετε το χεράκι με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
  • Φροντίστε να σας βλέπει συχνά να τρώτε με κουτάλι, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εκμάθησης μέσα από τη μίμηση προτύπου.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις παραπάνω συμβουλές και να γνωρίζετε ότι το παιδί θα μάθει να χρησιμοποιεί το πιρούνι μετά την ηλικία των 2 ετών.


http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates