Τα Νέα μας

Ανοίγουν τελικά όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος με την ΕΚΤ λύθηκαν όλα τεχνικά προβλήματα και έτσι τη Δευτέρα, ύστερα από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας, αναμένεται να ανοίξουν όλες οι τράπεζες και όχι μόνο τα 1.000 καταστήματα που ήταν ανοιχτά προς εξυπηρέτηση των συνταξιούχων. 

Σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, οι οποίες λειτουργούσαν από τις 29 Ιουνίου υπό το καθεστώς της «τραπεζικής αργίας». Οπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, η ΠΝΠ έχει λάβει ήδη την έγκριση της ΕΚΤ, αλλά πρέπει να υπογραφεί και από τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ημερήσιο όριο των αναλήψεων διατηρείται στα 60 ευρώ, με το προνόμιο όμως της αθροιστικής ανάληψης ανά εβδομάδα. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις και τους σπουδαστές στο εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο. Οι επιταγές θα επιτρέπεται να κατατεθούν και για όσες έχουν λήξει στο διάστημα της τραπεζικής αργίας αποφασίστηκε η Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα λήξης για το 8ήμερο τακτοποίησης. Επίσης θα επιτρέπεται η προσβασιμότητα στις θυρίδες.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates