Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και πολιτικών ανακατατάξεων.

Ενώ καθαρογράφεται το κείμενο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών, στο Μαξίμου έχουν ήδη περάσει στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, συζητώντας σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και πολιτικών ανακατατάξεων. Μια τέτοια εξέλιξη σε αυτή τη φάση μπορεί να πανικοβάλει τους δανειστές και να οδηγήσει σε εμπλοκή στο και 1’ της υπογραφής της συμφωνίας. Γνωρίζοντας το ευμετάβλητο σκηνικό και τους ευεραίσθητους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει έναν χειρουργικό εκβιασμό, προσπαθώντας να θέσει προ τετελεσμένων, τόσο τους εταίρους όσοι και στην εσωτερική πολιτική σκηνή.  

Οι εξελίξεις γύρω από την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους για το τρίτο μνημόνιο, και οι αντιδράσεις που θα προκληθούν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, θα καθορίσει και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ήδη εφόσον τα πράγματα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και η συμφωνία υπογραφεί και ψηφιστεί από την ελληνική βουλή μέχρι την Πέμπτη, οι ημερομηνίες που θεωρούνται ως οι πιο πιθανές για τις εκλογές είναι η 13η και η 20η Σεπτεμβρίου.
Mε τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο του εσωκομματικού σκηνικού, ενώ θέτει το πλαίσιο της αντιπαράθεσης και παγιώνει τις αλλαγές στην αντιπολίτευση.
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να προλάβει κινήσεις τόσο της Αριστερής Πλατφόρμας όσο και άλλων τάσεων στο εσωκομματικό σκηνικό, ενώ παράλληλα θα επιβάλλει ο ίδιος με λίστα τους υποψηφίους στις εκλογές. Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει την πολιτική κυριαρχία και επιβάλλει τον ρυθμό των εξελίξεων διατηρώντας τον έλεγχο.
Όπως έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η διάσπαση φαίνεται αναπόφευκτη, ωστόσο η επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων με ένα τέτοιο τρόπο μπορεί είτε να οδηγήσει μια «αναίμακτη» διαίρεση, είτε και σε «κόμμα μέσα στο κόμμα». Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σεναρίου που θα περιλαμβάνει είτε εκλογές, είτε ανασύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διατηρήσει αφενός τα σημεία αναφοράς στην ριζοσπαστική Αριστερά και να ηγηθεί της αναδιάρθρωσης του πολιτικού και κοινωνικού σκηνικού.
Υπ αυτό το πρίσμα οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη που στόχο είχαν να διαψεύσουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών εντάσσονται απλά στον γενικότερο σχεδιασμό για την προστασία και όχι την απεμπόληση τους. H κα. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται»  και προσθέτει ότι «στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και η επόμενη ημέρα, με πρώτο και βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με το χρέος».
Η «ομάδα Λαφαζάνη» θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
 
Δημοσκοπήσεις για το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης  η «ομάδα Λαφαζάνη» - δηλαδή, περί τους 25 βουλευτές - θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ακόμη ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα σε συνεργασία με το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, είναι τόσο βέβαιοι ότι θα γίνει αυτό που άρχισαν να τους «μετρούν» δημοσκοπικά, αν και αναγνωρίζουν ότι τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη εξαγγείλει επισήμως την ίδρυση νέου κόμματος είναι δύσκολες οι ακριβείς μετρήσεις. Με διάφορες εκτιμήσεις ωστόσο και αναγωγές δίνουν «το πολύ ένα 5%» στον νέο πολιτικό φορέα. Μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού που παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν και προσωρινό... όνομα. «Μάλλον σκέφτονται να το ονομάσουν... ΕΑΜ, δηλαδή Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο» ανέφεραν.
 
Στην Κουμουνδούρου κάνουν συνεχώς μυστικές δημοσκοπικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με αυτές, και τα επτά υπάρχοντα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.
 
Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά, μετράνε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο. Για την τρίτη θέση πήρε κεφάλι το Ποτάμι και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με μειωμένα όμως τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Ακόμη, οι εκτιμήσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μπαίνει οριακά στη Βουλή και το κόμμα του κ. Λεβέντη, πλην όμως δεν το θεωρούν και τόσο σίγουρο.
 
 
 
http://www.sofokleousin.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα