Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Δυσκολίες στη σύλληψη από την πολύωρη εργασία και τη σωματική καταπόνηση

Οι γυναίκες που εργάζονται περισσότερο από 40 ώρες την εβδομάδα ή μεταφέρουν βαριά φορτία μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυοι σε σχέση τις γυναίκες που δεν κάνουν, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα.

Ερευνητές παρακολούθησαν 1.739 νοσηλεύτριες, οι οποίες προσπαθούσαν να μείνουν έγκυοι και το 16% από αυτές δεν κατόρθωσαν να το επιτύχουν, μέσα σε 12 μήνες, ενώ το 5% δεν είχε ακόμα συλλάβει μετά από δύο χρόνια.
Η πολύωρη εργασία, πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, συνδέθηκε με περισσότερο χρόνο για να μείνει έγκυος μια γυναίκα (περίπου 20%) σε σύγκριση με εκείνες που εργάζονται 21 έως 40 ώρες.
Η μετακίνηση ή το σήκωμα φορτίων αρκετές φορές την ημέρα συνδέθηκε, επίσης, με καθυστέρηση ή δυσκολίες στη σύλληψη (περίπου σε ποσοστό 50%).
«Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η βαριά εργασία, τόσο από την άποψη της σωματικής καταπόνησης όσο και  των πολλών ωρών, φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητα σύλληψης», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Audrey Gaskins, ερευνήτρια στο Harvard T.H. Chan School of Public Health στη Βοστόνη.
Στα περισσότερα υγιή ζευγάρια επιτυγχάνεται η σύλληψη μέσα σε τρεις έως έξι μήνες, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για όσους είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή το κάπνισμα ή το αλκοόλ καθώς και ορισμένες παθήσεις .
Για την παρούσα μελέτη, η Gaskins και οι συνεργάτες της αξιολόγησαν στοιχεία σχετικά με γυναίκες που συμμετείχαν σε μια πανεθνική έρευνα νοσηλευτριών μεταξύ 2010 και 2014, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι προσπαθούσαν να συλλάβουν.
Οι μισές από τις γυναίκες ήταν τουλάχιστον 33 ετών, περίπου το 44% ήταν υπέρβαρες ή παχύσαρκες και το 22% ήταν νυν ή πρώην καπνίστριες.
Η πλειοψηφία των γυναικών εργαζόταν αποκλειστικά ημέρες ή νύχτες, αλλά το 16% από αυτές είχαν εναλλασσόμενες βάρδιες. Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών έκανε δουλειά που απαιτούσε ορθοστασία, τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα, και το 40% ανέφερε ότι σήκωνε βαριά φορτία έως και πέντε φορές ημερησίως.
Μία πιο απλή εξήγηση για την καθυστέρηση της σύλληψης των γυναικών που εργάζονται περισσότερο ή εξαντλούνται σωματικά είναι οι λιγότερες επαφές λόγω της απαιτητικής εργασίας τους, υποστηρίζουν οι ειδικοί.


http://www.sofokleousin.gr/search_resaults.html?q=%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1+%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7&cx=partner-pub-5299683524721240%3A8770410833&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&sa= 
Γράφει η Ρούλα Σκουρογιάννη


http://www.sofokleousin.gr/medsin/index.1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα