Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Μπορεί το πλύσιμο του προσώπου να γίνει επικίνδυνο;

Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι το πλύσιμο του προσώπου μπορεί μερικές φορές να απειλήσει τη ζωή μας! Βρέθηκαν δύο συστατικά, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα πλύσης και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα.
Επιφέρουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο, εάν δεν υπάρξει νοσηλεία. Σύμφωνα με τον FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής), υπάρχουν πολλά προϊόντα με σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη επιδερμίδα.
Ο FDA έχει λάβει περισσότερες από 130 αναφορές με πληροφορίες για τις αρνητικές αντιδράσεις των εν λόγω προϊόντων για περισσότερα από 40 χρόνια. Τα άτομα που επηρεάστηκαν είχαν συμπτώματα, όπως χαμηλή αρτηριακή πίεση, δύσπνοια, σφίξιμο στο λαιμό, λιποθυμία ή ακόμα και κατάρρευση. Μερικές φορές οι άνθρωποι υπέφεραν από πόνους, ακόμη και σε μέρη του σώματος, όπου δεν είχαν εφαρμόσει τα προϊόντα. Αν και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει θάνατος, αλλά όλα τα περιστατικά χρειάστηκαν νοσοκομείο. 
Ο FDA αναφέρει ότι τέτοιου είδους προϊόντα, τα οποία περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου, περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό του δέρματος. Αλλά δεν προειδοποιούν για τη σοβαρότητα των εν λόγω αντιδράσεων. Και, επιπλέον, κάποιος πρέπει να γνωρίζει πώς να ενεργήσει σε περίπτωση ανάγκης.
Άρα, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πριν από την αγορά προϊόντων με αυτά τα δύο επικίνδυνα δραστικά συστατικά. Αν και σπάνιες, υπάρχουν και περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων. Μπορείτε να ελέγξετε το φαρμακείο σας και, αν βρείτε τουλάχιστον ένα προϊόν με αυτά τα δύο συστατικά που έχετε χρησιμοποιήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχει ακόμη παρατηρηθεί καμία αρνητική αντίδραση, μπορείτε να συνεχίσετε τη χρήση τους. Αλλά, αν έχετε παρατηρήσει κάποια αλλεργική αντίδραση, την αιτία της οποίας δεν γνωρίζετε, μπορεί να ευθύνεται κάποιο από τα δύο αυτά επικίνδυνα συστατικά. Σε αυτή την περίπτωση, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προϊόν για να αποφύγετε τα χειρότερα.
 
 
http://www.sofokleousin.gr/medsin/index.1.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα