Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Στα καρφιά οι γιατροί με την ενεργοποίηση των ποσοστιαίων στόχων συνταγογράφησης

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Γ5: 34043/11-6-2015 (ΦΕΚ Β’ 117) ο έλεγχος των ελάχιστων ποσοστιαίων στόχων συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων ενεργοποιήθηκε στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ο έλεγχος έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και δεν θα εμποδίζει την καταχώρηση της συνταγής.

Για την διευκόλυνση των μελών μας ο ΙΣΑ έχει αναρτήσει τη συγκεκριμμένη Υπουργική Απόφαση μαζί με τη θετική λίστα φαρμάκων, ώστε να μπορούν οι γιατροί να κάνουν αντιστοίχηση των κωδικών. 
Παρόλα αυτά, ο ΙΣΑ σημειώνει για μία ακόμη φορά ότι ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης δεν πρέπει να γίνεται με λογιστικά κριτήρια αλλά αμιγώς με επιστημονικά.   Άλλωστε, όπως λέει, για αυτόν ακριβώς τον λόγο το έτος 2012 προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ακυρωθεί η αναγκαστική αναγραφή μόνο της  δραστικής ουσίας και η απαγόρευση αναγραφής της εμπορικής ονομασίας του σκευάσματος, έχοντας ως κύριο ισχυρισμό ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται  χωρίς ιατρική συνταγή και ότι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί τον πυλώνα της θεραπείας. 
Παράλληλα, υπενθυμίζει στους αρμόδιους ότι ως θεματοφύλακας των γιατρών θα είναι σε εγρήγορση, ώστε να συνεχιστεί η  αναγραφή της εμπορικής ονομασίας των σκευασμάτων για την εγγύηση της υγείας των ασθενών. Ενώ, θα  ελέγχει ότι οι ως άνω διατάξεις δεν θα οδηγήσουν στην αλόγιστη επιβολή ποινών κατά των μελών του, αλλά θα έχουν αμιγώς προειδοποιητικό χαρακτήρα. 


anthiangelopoulou@gmail.com 
 Γράφει η Ανθή Αγγελοπούλουhttp://www.sofokleousin.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα