Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Μετά τις κάλπες οι αποφάσεις για τις συντάξεις.

Για μετά τις εθνικές εκλογές μεταθέτει η Επιτροπή Κατρούγκαλου την υποβολή του σχεδίου για το νέο Ασφαλιστικό και τις περικοπές στις συντάξεις. Η Επιτροπή των «12» που συνεδρίασε προχθες με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, απέφυγε να συζητήσει και να «συνθέσει» τις διαφορετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί μετά την ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης έως τον Δεκέμβριο του 2015, όπως προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο.

Πέρα από την εγγυημένη από το κράτος βασική σύνταξη, η πρώτη πρόταση προβλέπει την απονομή σύνταξης με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου για όλους και τα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. 3863/10, η δεύτερη να ισχύσει ανώτατο όριο σύνταξης με ενοποίηση κύριας και επικουρικής ασφάλισης (που, όμως, έχει απορριφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) και η τρίτη την καταβολή συντάξεων με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα (με «ατομικές μερίδες» για τους ασφαλισμένους μετά το 1992).

Στο τραπέζι παραμένουν η πρόταση (και πρόβλεψη του Μνημονίου) για σύνδεση των εισφορών των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών με το φορολογητέο εισόδημα καθώς και η αναζήτηση δημοσιονομικού «ισοδύναμου» τόσο για την αποφυγή νέων μειώσεων σε επικουρικές και εφάπαξ σε εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος όσο και για την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έχει κρίνει ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις 5%-20% στο άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ, την ολοσχερή κατάργηση των δώρων κ.α. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα