Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πόσες ξένες γλώσσες μπορεί να μάθει ταυτόχρονα ένα παιδί;

Σίγουρα οι ξένες γλώσσες είναι ένα εφόδιο που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν. Οι ξένες γλώσσες είναι εκείνες που δημιουργούν διαύλους επικοινωνίας και ανοίγουν στην ενήλικη ζωή του παιδιού δρόμους για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Πότε πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια δεύτερη γλώσσα ένα παιδί;

Ένα παιδί θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα σύμφωνα με τη γνώμη πολλών εκπαιδευτικών περίπου στην ηλικία των 10 ετών. Τότε θα έχει αρχίσει να «εδραιώνεται» η πρώτη ξένη γλώσσα που αποφάσισε να μάθει. (αγγλικά ή γαλλικά)

Μπορεί ένα παιδί να μπερδευτεί με τόσες γλώσσες;

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν όχι, σε αυτό το ερώτημα μιας και το παιδί είναι ήδη εξοικειωμένο με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και δεν πρόκειται ούτε να μπερδευτεί ούτε να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο που επισημαίνουν είναι ότι αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στην τάξη του Δημοτικού όπου βρίσκεται (Τετάρτη ή Πέμπτη) καλό θα είναι οι γονείς να καθυστερήσουν λίγο ακόμη την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας.

Σίγουρα για τα παιδιά είναι δύσκολο να μάθουν να μιλούν και να γράφουν μια γλώσσα διαφορετική από εκείνη που βιώνουν καθημερινά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να τα βοηθήσετε σε αυτή τους την προσπάθεια είναι να τα εφοδιάζετε με διάφορα ερεθίσματα. Όπως να του βάζετε να ακούει μουσική από ένα CD στη γλώσσα που μαθαίνει, να του διαβάζετε παραμύθια ή να προμηθευτείτε κόμικ και βιβλία που θα το βοηθήσει να εξασκηθεί.

Οι ξένες γλώσσες δεν υπάρχουν για να παιδεύουν ένα παιδί, υπάρχουν για να τους προσφέρουν κάτι πολύ βασικό, τη διεύρυνση των γνώσεών τους.
http://www.mothersblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα