Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Σάλο έχει προκαλέσει η αύξηση του ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων.

Την ακύρωση του ΦΠΑ 23% από τις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας ζητά και η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία. Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση της τα άτομα 3η ηλικία είτε δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν είτε δεν έχουν υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και οικονομική δυνατότητα διατήρησης σπιτιού και είναι αναγκασμένοι να διαβιούν σε Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας ηλικιωμένων. Πολλοί τρόφιμοι εξάλλου των οίκων ευγηρίας δεν μπορούν να καλύψουν από τη σύνταξή τους μόνο τη μηνιαία επιβάρυνση και κατά συνέπεια σ’ αυτή συμβάλλουν και τα παιδιά τους.

Λόγω της ζοφερής πραγματικότητας και της βαριάς οικονομικής κρίσης που βιώνει όλη η χώρα, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία θεωρεί ακατανόητη και καταστροφική για τις οικογένειες των τροφίμων των νομίμως λειτουργούντων γηροκομείων της χώρας, την αύξηση του ΦΠΑ για τις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων από το 13% στο 23%. Όπως λέει, η αύξηση αυτή δεν θα συμβάλει σημαντικά στον προσπορισμό εσόδων στο κράτος, αντίθετα θα φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο την ομάδα των ευπαθών ηλικιωμένων τροφίμων των γηροκομείων αλλά και τις οικογένειές τους, ενώ, θα ευνοήσει παράνομα λειτουργούσες και φοροδιαφεύγουσες επιχειρήσεις που πιθανά θα επιζητήσουν να καλύψουν με χαμηλότερο κόστος τις ανάγκες στέγασης των υπερηλίκων.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία καλεί την Πολιτεία και όλους τους σχετιζόμενους φορείς να επαναφέρουν το ΦΠΑ στο 13%, αφού άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στο παρελθόν πρόνοια για τη δημιουργία κρατικών δομών που θα υποδεχθούν τους υπερήλικες στη χώρα μας. 


http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα