Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Τι θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου του 2015;

Ξυστά από τη Γη θα περάσει ένας  γιγαντιαίος αστεροειδής  στις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για  τον μεγαλύτερο αστεροειδή που θα πλησιάσει τη Γη σε τόσο μικρή απόσταση μέχρι το 2027 και τον οποίο πρόσφατα ανακάλυψε η NASA.  Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία, η τροχιά του αστεροειδή σημαίνει ότι θα περάσει από τη γη σε 1,3 σεληνιακές αποστάσεις, η οποία είναι περίπου 310 χιλιάδες μίλια.

Ωστόσο η NASA επισημαίνει ότι το πέρασμα θα είναι ασφαλές και δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο αστεροειδής ο οποίος ονομάστηκε ΤΒ145 2015 εθεάθη στις 10 Οκτωβρίου μέσω του τηλεσκοπίου Pan-Starrs I στη Χαβάη.

Οι αστρονόμοι οι οποίοι θέλουν να καταφέρουν να αποθανατίσουν τη λάμψη του αστεροειδή θα πρέπει να είναι σε θέση να το δουν διαμέσου ενός τηλεσκοπίου, καθώς στις 31 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο πιο κοντινό σημείο στη Γη.

Εάν θελήσετε να δείτε τον αστεροειδή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ταξιδεύει με ταχύτητα 126.000 μιλίων, παρά το γεγονός ότι δείχνει να ταξιδεύει με μικρή ταχύτητα.

Καθώς η τροχιά του κομήτη είναι ασφαλής, η NASA έχει δημιουργήσει ένα σημείο μελέτης για αντικείμενα όπως κομήτες και αστεροειδείς, οι οποίοι εισέρχονται στη «γειτονιά της Γης».

Εάν το εκτιμώμενο μέγεθος του ΤΒ145 2015 είναι αλήθεια, αυτό θα είναι μεγαλύτερο από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ, ο οποίος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013.

Η απειλή των μεγάλων αστεροειδών που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης αντιμετωπίζεται σοβαρά από τους επιστήμονες. Στις 30 Ιουνίου, το Μουσείο Επιστημών της Βρετανίας, ξεκίνησε την «ημέρα του αστεροειδή. Μία νέα πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και χρηματοδότηση πρωτοβουλιών οι οποίες θα βοηθήσουν στην προστασία της Γης από τους διαστημικούς βράχους που εισέρχονται σε αυτήν.

Ο Μπράιαν Μέι, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλους επιστήμονες ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πρόγραμμά ανέφερε στην HuffPost UK: «Μία ημέρα ( η ημέρα του αστεροειδή» ίσως σώσει τον κόσμο». 

http://www.sofokleousin.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα