Τα Νέα μας

Στις 3 Νοέμβρη νέες κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων.

Kινητοποιήσεις με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να κάνουν γιατροί και εργαζόμενοι στις 3 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι. Οι κινητοποιήσεις γίνονται με τη συμπαράσταση της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και των Α’βάθμιων Σωματείων Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το θέμα των ελλείψεων προσωπικού έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Τραγικό παράδειγμα είναι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ευαγγελισμού, που δέχεται πάνω από 1.500 ασθενείς σε κάθε Γενική Εφημερία και δεκάδες χιλιάδες  άλλους καθημερινά, και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πέντε επικουρικούς γιατρούς.

Αντίστοιχη κατάσταση όπως λένε, επικρατεί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με το συνολικό αριθμό αυτής της κατηγορίας (επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.) να προσεγγίζει τους 1.000. Επισημαίνουν δε, ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό και 2.000 - 3.000 πανελλαδικά.

Επίσης, στον Ευαγγελισμό εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό) των οποίων η σύμβαση λήγει το αμέσως επόμενο διάστημα, δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου.  

Κοινό συμπέρασμα από τη συζήτηση ήταν, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει οξύτατο πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και δεκάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν. Το πρώτο ομόφωνο αίτημα είναι να μην απολυθεί αλλά και να μην υποχρεωθεί κανένας συνάδελφος να δουλέψει με το επαίσχυντο μπλοκάκι. Το Σωματείο Εργαζομένων ζητά τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά με τα προσόντα που έχουν ήδη προσληφθεί. Άλλωστε όπως λένε, ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια δίπλα στους μόνιμους, ποιος ο  λόγος να αλλάξει ο τρόπος κρίσης για πιθανή μονιμοποίησή τους.

http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates