Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Πρόγραμμα καταγραφής και προστασίας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»  οι  ΜΚΟ PRAKSIS και CIVIS PLUS διοργανώνουν μια εκδήλωση την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, ώρα 12:00, στην Αίθουσα Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας. 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους τους προγράμματος,  στόχος είναι εκτός από την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν βιώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά διάκρισης στην χώρα μας, να αναδειχθεί η πραγματική διάσταση του προβλήματος των διακρίσεων στην ελληνική κοινωνία. 

Ήδη, στους πρώτους μήνες υλοποίησης του προγράμματος έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά διακρίσεων στην ελληνική επικράτεια. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν σε αποκλεισμό από την εργασία λόγω νομικού καθεστώτος, εθνικότητας ή ηλικίας, ενώ επίσης παρατηρείται έντονα το φαινόμενο άνθρωποι να δέχονται άνιση συμπεριφορά κατά την συναλλαγή τους με δημόσιες υπηρεσίες, όπως Νοσοκομεία, Αστυνομία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, λόγω φυλής, φύλου ή ταυτότητας φύλου. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί άμεσες παρεμβάσεις σε περιπτώσεις στις οποίες έχουν παρουσιαστεί κρούσματα διακριτικής συμπεριφοράς και έχουν γίνει συνοδείες υποστηρικτικού χαρακτήρα σε αρμόδιους φορείς και οργανισμούς για την προστασία των θυμάτων. 
Το Πρόγραμμα «REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016. Χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες». Διαχειριστής της Επιχορήγησης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Περισσότερες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν πρόσφατα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του προγράμματος: reactgr.blogspot.com
Για την καταγγελία περιστατικών διακρίσεων λειτουργούν δύο τηλεφωνικές γραμμές: 
 -Από Κινητό Τηλέφωνο: 211 012 14 42   
-Από Σταθερό Τηλέφωνο: 800 100 17 78 (ΔΩΡΕΑΝ)

Παράλληλα, λειτουργούν Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης για ζητήματα διακρίσεων: 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00
Παιωνίου 5 και Αχαρνών, 10440 Αθήνα (Πλ. Βικτωρίας), 2108213704

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00
Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ. Δημητρίου 54632, 2310556145

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00-21:00
Τσαμαδού 38, Πάτρα,26222, 2610321933
Ανθή  Αγγελοπούλου
Ανθή ΑγγελοπούλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα