Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Σήμα κινδύνου για τους βιότοπους των γιγαντιαίων πάντα.

Για καταστροφή των βιότοπων των γιγαντιαίων πάντα που τελούν υπό εξαφάνιση από υλοτόμους στη νοτιοδυτική Κίνα, οι οποίοι παραβλέπουν τις προσπάθειες των οικολόγων και τους αυστηρότερους κανονισμούς δασοκομίας, κάνει λόγο σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.
 
Η υλοτομία περισσότερων από 1.295 εκταρίων δασικής έκτασης απειλεί τους οικοτόπους σπανίων φυτών και ζώων στους βιοτόπους των Γιγαντιαίων Πάντα του Σετσουάν, διαπίστωσε η Greenpeace στη διάρκεια διετούς έρευνάς της.
Οι βιότοποι των πάντα εντάσσονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 
«Αυτά τα παραθυράκια του νόμου επιτρέπουν σε μία περιοχή εθνικής και διεθνούς εγνωσμένης αξίας να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος, απειλώντας την τοπική άγρια ζωή και τους παγκόσμιους θησαυρούς, όπως τα σπάνια γιγαντιαία πάντα», σημειώνει η έκθεση της οργάνωσης.
 
Κατασκευαστές έχουν μετατρέψει ορισμένα τμήματα φυσικών δασών σε «επικερδείς φυτείες» εκμεταλλευόμενοι ένα παράθυρο του νόμου που επιτρέπει την ανοικοδόμηση των δασών, προσθέτει η έκθεση.
 
Μόλις 1.600 γιγαντιαία πάντα έχουν απομείνει στην άγρια φύση, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής, το οποίο επικαλείται στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης. Περίπου 300 άλλα ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
 
Τα ζώα αυτά, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ζουν στην Κίνα κι έχουν έναν εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής, ειδικά ευρισκόμενα σε αιχμαλωσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα