Θηλυκό.net το Θηλυκό e-περιοδικό

Coming Soon

Facebook / Twitter / Instagram

Facebook
Twitter
Instagram

Copyright © Θηλυκό.net | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com
Από το Blogger.

Ακολουθήστε μας στο Fαcebook


.
.

Τα Νέα μας

.

Ο Καιρός Τώρα

Διαβάστε για


.
.
.

Μηνιαίο Ωροσκόπιο


Δημοφιλή

Ad unit

Εισβάλουν στα κινητά μας μέσω ραδιοκυμάτων

Ερευνητές ανακάλυψαν μια επιπλέον χρήση των ραδιοκυμάτων, που δεν είναι άλλη από το να εισβάλουν στα κινητά μας τηλέφωνα και ως εκ τούτου στην ιδιωτική μας ζωή. 
Ειδικότερα, μελετητές της γαλλικής εταιρίας ANSSI ανακάλυψαν ότι μπορούν να στείλουν ραδιοκύματα στα μικρόφωνα των iOS ή Android συσκευών μας και να αποκτούν πρόσβαση στη Siri, να στέλνουν μηνύματα, να δίνουν εντολές, να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, ακόμα και να ξαφρίσουν το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι.  

Τα κύματα αυτά είναι αθόρυβα και μπορούν να ενεργοποιηθούν μόλις πατήσετε το κουμπί που ενεργοποιεί για παράδειγμα τη Siri. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές «Σας παρουσιάζουμε μια έξυπνη χρήση των ηλεκτρομαγνητικών μεταβολών, που μπορούν να δίνουν σιωπηλές εντολές εξ αποστάσεως». 
Εγείρονται ωστόσο ερωτήματα σχετικά με το αν η τεχνική αυτή θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά μας δεδομένα, καθώς θεωρητικά ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ραδιοκύματα για να εισβάλει στο κινητό μας. 
Οι ερευνητές ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι μπορούμε πολύ εύκολα να αποτρέψουμε οποιαδήποτε τέτοια επίθεση απενεργοποιώντας την Siri. http://www.sofokleousin.gr/texnologia/index.1.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε Ακόμα