Τα Νέα μας

Μάθετε τα παιδάκια σας να είναι αγαπημένα.

Αν θέλετε να βλέπετε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν δεμένα και αγαπημένα σα να είναι οι καλύτεροι φίλοι, τότε θα πρέπει να θέσετε οι ίδιοι τις βάσεις από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
 
Ενθαρρύνετε την ομαδική δουλειά: Αν και πολύ συχνά τα αδέρφια είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους, είναι στο χέρι σας να τους αναθέτετε αρμοδιότητες που απαιτούν ομαδική δουλειά. Όσο περισσότερο συνεργάζονται, τόσο περισσότερο θα μάθουν να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και να αλληλοβοηθούνται.
 
Μην τα πιέζετε να μοιράζονται: Δεν είναι σωστό να πιέζετε συνεχώς το μεγαλύτερο παιδί να μοιράζεται τα παιχνίδια του με το μικρότερο ή να υποχωρεί γιατί «μωρό είναι, δεν καταλαβαίνει». Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε.

Κατανοήστε τις διαφορές τους: Συχνά οι γονείς νομίζουν ότι για να μη ζηλεύουν τα αδέρφια, θα πρέπει να τους φέρονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Και αν αυτή η έννοια της ισότητας έχει μια λογική, δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι τα παιδιά έχουν διαφορετική ηλικία, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές επιθυμίες κλπ. Συνεπώς, δεν έχει και τόση σημασία να είστε ακριβοδίκαιοι σε μικρά, ασήμαντα πράγματα, όσο να νιώθουν τα παιδιά ότι τα αγαπάτε και είστε εκεί για αυτά.

Ανακαλύψτε τα κοινά τους ενδιαφέροντα: Όσο διαφορετικά και αν είναι, σίγουρα θα έχουν κάποιο κοινό ενδιαφέρον, κάτι που αρέσει και στα δυο. Βρείτε το και ενθαρρύνετέ τα να ασχοληθούν με αυτό.

Αφήστε τα να λύνουν μόνα τους τις διαφορές τους: Μην επεμβαίνετε συνέχεια και αφήστε τα να βρουν μόνα τους τις λύσεις στους τσακωμούς, τους ανταγωνισμούς και τις ζήλιες τους. Αρκεί βέβαια να μην υπερισχύσει συνεχώς το ένα.


http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates