Τα Νέα μας

Γιατί δεν πρέπει να ενδίδετε στις απαιτήσεις του παιδιού σας.

Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή το μικρό σας θα εξελιχθεί σε ένα κακομαθημένο τερατάκι, ας δούμε για ποιους άλλους λόγους πρέπει να θέτετε όρια και να μην υποχωρείτε σε κάθε απαίτηση του παιδιού σας:

  • Το παιδί δε θα σας παίρνει στα σοβαρά: Αν στην αρχή λέτε «όχι» και στη συνέχεια «ναι», το παιδί σταδιακά θα μάθει να μη σας υπολογίζει και να θεωρεί πώς μαζί σας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όταν το θέλει και χωρίς καμία συνέπεια.


  • Η άσχημη συμπεριφορά του παιδιού ενισχύεται: Αν κάθε φορά που το παιδί γκρινιάζει, κλαίει ή σας κάνει μούτρα, εσείς υποκύπτετε στις απαιτήσεις του, τότε παίρνει το μήνυμα ότι αυτή η συγκεκριμένη συμπεριφορά λειτουργεί προς όφελός του και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί.


  • Βάζετε τον άλλο γονιό σε δύσκολη θέση: Με απλά λόγια, ο άλλος γονιός για να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, αναγκάζεται να γίνει υπέρ του δέοντος αυστηρός και να επιβάλει μόνο αυτός συνέπειες στο παιδί. Αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο και μακροπρόθεσμα λειτουργεί αρνητικά.


  • Είναι δύσκολο να αλλάξετε την κατάσταση: Όσο αφήνετε μια κατάσταση να διαιωνίζεται, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να την αλλάξετε. Ένα παιδί που έχει μάθει να χειρίζεται το γονιό του, θέλει πολλή προσπάθεια, υπομονή και επίμονη για να διορθωθεί.

http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θηλυκό.net Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.
Published By Gooyaabi Templates